Belga

| Francis Amuzu en Yari Verschaeren van RSC Anderlecht vieren dat ze gescoord hebben.

RSC Anderlecht competitieleider na 1-3-winst in Mechelen

18/08/2024

RSC Anderlecht heeft zaterdag op de vierde speeldag met 1-3 gewonnen bij KV Mechelen. Bij de rust was het 1-2. Na drie zeges en een gelijkspel is Anderlecht voorlopig competitieleider.

De Brusselaars kwamen eerst nog op achterstand. In de 21ste minuut had Coosemans nog een uitstekende redding in huis op een poging van Lion Lauberbach, maar twee minuten later wist diezelfde Lauberbach de doelman van Anderlecht wel te verschalken. De Duitse spits was de gevaarlijkste man op het veld, maar hinkte in de 33ste minuut geblesseerd van het veld, een ernstige aderlating voor de thuisploeg. Drie minuten voor rust scoorde Ludwig Augustinsson de gelijkmaker op assist van nieuwkomer Mathias 'Zanka' Jorgensen, meteen in de basis gedropt door Brian Riemer. In de vijfde minuut van de blessuretijd zorgde Francis Amuzu ervoor dat paars-wit alsnog met een voorsprong mocht gaan rusten.

Coosemans hield met enkele knappe reddingen die voorsprong in de tweede helft vast. Pas in de slotminuten was ook Anderlecht, waarbij Thomas Foket inmiddels zijn debuut gemaakt had, weer gevaarlijk. De eveneens ingevallen Mario Stroeykens liet de 1-3 nog liggen. Théo Leoni deed dat in de negentigste minuut, op assist van Stroeykens, niet. Anderlecht kwam niet ongeschonden uit het duel. De onfortuinlijke Amuzu liep alweer een blessure op en moest in de 57ste minuut naar de kant.

Na drie zeges en een gelijkspel is Anderlecht voorlopig alleen leider, met één punt voorsprong op Westerlo, dat zondagavond (19u15) op het veld van AA Gent aantreedt, en twee op Dender. Naast die drie teams zijn ook Oud-Heverlee Leuven en Standard dit seizoen nog ongeslagen. Zij kunnen zondag op gelijke hoogte van Dender komen. OHL moet daarvoor thuis winnen van Cercle Brugge (16u00), Standard op verplaatsing in Kortrijk (18u30). Zondagnamiddag (13u30) staat met Club Brugge - Antwerp eerst nog een duel tussen de kampioenen van de voorbije twee seizoenen op het programma.