| Bryan Reynolds (Westerlo) and Francis Amuzu (Anderlecht) duelleren om de bal

RSC Anderlecht laat leidersplaats liggen tegen Westerlo

© Belga
14/09/2024

Op de zevende speeldag in de hoogste nationale voetbalafdeling is RSC Anderlecht er zaterdagavond niet in geslaagd de leidersplaats te heroveren. Tegen Westerlo kwam het niet verder dan een 2-2-gelijkspel.

Bij de rust stond er 1-1 op het bord in het Lotto Park. De teruggekeerde verloren zoon Leander Dendoncker zette paars-wit al in de achtste minuut op voorsprong. Emin Bayram bracht Westerlo acht minuten voor de pauze langszij. Op het uur kwamen de bezoekers via Luka Vuskovic op voorsprong, maar zeven minuten voor tijd sleepte Mario Stroeykens nog een punt uit de brand voor de recordkampioen. In de stand is Anderlecht met twaalf punten derde op één punt van Club Brugge en Genk. Anderlecht en Genk hebben nog een inhaalwedstrijd te goed.