20240829_Leander Dendoncker in 2018 met RSC Anderlecht tegen Standard Luik en in 2024 met Aston Villa

PhotoNews/Montage: BRUZZ

| Leander Dendoncker in 2018 met RSC Anderlecht tegen Standard Luik en in 2024 met Aston Villa.

Leander Dendoncker keert terug naar Anderlecht

© Belga
31/08/2024

Leander Dendoncker gaat opnieuw voor RSC Anderlecht voetballen. Paars-wit bevestigde zaterdag de terugkeer van de 32-voudige Rode Duivel, die voor een seizoen wordt gehuurd van Aston Villa. In het contract is ook een aankoopoptie voorzien.

De 29-jarige Dendoncker genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij paars-wit en maakte er in 2013 zijn profdebuut in de Supercup tegen Genk. Hij speelde al 171 wedstrijden voor de hoofdmacht van de recordkampioen (11 goals, 4 assists) en won er de titel in 2017.

In de zomer van 2018 vertrok Dendoncker op huurbasis naar Wolverhampton, waarna al snel een definitieve transfer volgde. In 2022 stapte de controlerende middenvelder/centrale verdediger over naar Aston Villa. Begin dit jaar leende de club uit Birmingham Dendoncker, die maar weinig aan spelen toekwam, voor zes maanden uit aan Napoli. Maar ook in Zuid-Italië kwam hij amper aan de bak.

Dendoncker hoopt zijn carrière in een vertrouwde omgeving bij Anderlecht nieuw leven in te blazen en zo ook opnieuw in beeld te komen bij de Rode Duivels. De laatste interland van de West-Vlaming, het EK-kwalificatieduel tegen Oostenrijk (1-1), dateert intussen van juni vorig jaar.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni