Het Edmond Machtensstadion van RWD Molenbeek

| Het Edmond Machtensstadion van RWDM.

RWDM laat fans kiezen wie de nieuwe stadionomroeper wordt

© BRUZZ
19/08/2024

Nog drie kandidaten strijden om de job van omroeper in het Edmond Machtensstadion van de Molenbeekse voetbalclub RWDM. Ze moeten nu elk een testwedstrijd verslaan, daarna mogen de fans kiezen wie het wordt.

Gezocht: stadionomroeper. Gevraagde kwaliteiten: RWDM-supporter, energieke persoonlijkheid, een goede stem én tweetalig zijn.

Voetbalclub RWDM uit Sint-Jans-Molenbeek zit zonder omroeper. De club had daarom eind juli een oproep gelanceerd voor "een nieuwe stem om de tribunes te vullen tijdens de thuiswedstrijden." Geïnteresseerden moesten voor 5 augustus een video via Whatsapp doorsturen waarin ze een fictieve opstelling van de ploeg aankondigen alsof het voor een tjokvol stadion was.

"Er was zeker veel belangstelling," vertelt RWDM-woordvoerder Damien Bytebier aan BRUZZ. "We kregen een tachtigtal kandidaturen toegestuurd, daarvan blijven er nu nog drie over die naar de laatste ronde gaan." Die drie moeten nu als test elk een thuiswedstrijd verslaan als stadionomroeper. Daarna mogen de fans beslissen, zij kunnen stemmen op wie ze de beste omroeper vonden.

Vijftal tweetaligen

Het beroep van stadionomroeper is niet voor iedereen weggelegd. "Alle kandidaten zijn beoordeeld op vlak van stemgebruik en uitstraling, maar ook op hoe goed ze het Frans en Nederlands beheersen. Vooral dat laatste criterium was niet simpel, we hadden maar een vijftal écht tweetalige kandidaten," klinkt het bij Bytebier.

De uiteindelijke speaker zal zich elk weekend moeten vrijmaken voor de club. De club heeft veel vertrouwen in de geselecteerde kandidaten: "Ze zijn alledrie al lang fan van de club. Ik weet dat een van hen nog studeert, nog een andere werkt al professioneel met zijn stem. Nu zijn we benieuwd hoe ze het er vanaf zullen brengen tijdens een echte match."

Vrijdag moet de eerste kandidaat-omroeper al aan de slag, hij zal zijn kans wagen om de RWDM-fans te charmeren tijdens de thuismatch tegen Eupen. Na de wedstrijd van 14 september zullen de supporters van de club uit Molenbeek kunnen stemmen op hun favoriet.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni