Belga

| Kevin Borlée, tweede van rechts, naast zijn broer Dylan Borlée, tijdens het EK indoor in Istanboel.

Kevin Borlée in reeksen gemengde estafette, samen met Sacoor, Ponette en Van Den Broeck

© Belga
01/08/2024

Bondscoaches Carole Bam en Jacques Borlée maken geen geheim van hun opstelling in de Mixed Relay op de Olympische Spelen in Parijs. Jonathan Sacoor, Helena Ponette, Kevin Borlée en Naomi Van Den Broeck nemen de honneurs waar in de reeksen. In de finale, als die bereikt wordt, vervangt Alexander Doom Borlée.

België start vrijdag in de eerste van twee reeksen in de Mixed Relay. De eerste drie van elke reeks gaan samen met de twee snelste verliezers naar de olympische finale. De Verenigde Staten zijn op papier de nummer één in de Belgische serie, daarachter gaat het tussen Jamaica, Polen en de Belgen.

Tussen reeksen en finale van de Mixed Relay mag elk land maar één wissel doorvoeren. Die jokerpositie is voor Alexander Doom, die de plaats inneemt van Brusselaar Kevin Borlée in de finale op zaterdag, op voorwaarde dat België die haalt.

De reeksen kunnen mogelijk al het olympisch afscheid worden van Kevin Borlée, want het is niet vanzelfsprekend dat hij met de Belgian Tornados nogmaals in actie komt.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni