| Kevin Borlée (archiefbeeld).

Degelijke Kevin Borlée klaar voor Parijs, broer Jonathan onzeker

© Belga
29/06/2024

Kevin Borlée heeft zaterdag op het BK atletiek zijn seizoen geopend met een 400 meter in 46.39, meer dan waarschijnlijk genoeg voor olympische selectie in de 4x400 meter. Broer Jonathan Borlée ging niet van start door een rugprobleem.

De snelste tijd zaterdag in de reeksen van de 400 meter was voor Robin Vanderbemden met 46.18, Florent Mabille liep 46.23. Kevin Borlée was derde en is met zijn 46.39 de zevende Belg van 2024. Er mogen maximaal acht atleten met de 4x400 meter naar Parijs, en dus lijkt de Europese kampioen van 2010 op beide oren te mogen slapen.

Broer Jonathan Borlée daarentegen zal op een bijzonder milde deliberatie van Belgian Athletics moeten rekenen, want hij heeft geen enkele chrono op zijn naam dit jaar. Dylan Borlée was zaterdag vierde met 46.56.

"Dit geeft hoop", zei Kevin Borlée na afloop. "De finale zondag ga ik waarschijnlijk overslaan om risico's te vermijden, want ik heb nog altijd last aan mijn achillespezen. Net voor de wedstrijd zei ik tegen Olivia (zijn zus, red.) dat het mijn laatste wedstrijd kon zijn. Ik hield er rekening mee dat ik hier 48 seconden liep, maar op 46.39 kan ik bouwen. Als ik nog vijf à zes weken doortrain tot in Parijs kan er zeker een seconde af."

Kevin Borlée sprak de hoop uit dat ook broer Jonathan mee mag naar Parijs ondanks zijn afwezigheid op het BK. "Op training is hij minstens mijn niveau waard, dus ik denk wel dat hij zijn plaats heeft in Parijs", klinkt het. "We zijn de eersten om ons af te melden als we het niveau niet hebben om de ploeg iets bij te brengen, want als toerist naar Parijs gaan zegt ons niets."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni