Belga

| Julien Alfred, van het Caraïbische eiland Saint Lucia, wint op de Olympische Spelen van Parijs het goud op de 100 meter.

Snelste vrouw van het moment komt naar Memorial Van Damme

© Belga
13/08/2024

De Memorial Van Damme, op 13 en 14 september de finale van de Diamond League in het Koning Boudewijnstadion, mag heel wat olympische goudenmedaillewinnaars verwelkomen, zo maakte organisator Golazo dinsdag bekend. Onder hen de olympische kampioene op de 100 meter sprint.

"Julien Alfred, de snelste vrouw van het moment met goud op de 100 meter en ook nog zilver op de 200 meter in Parijs, topt het deelnemersveld van de Memorial op de 100 meter," klinkt het in de mededeling.

Letsile Tebogo uit Botswana en de gouden medaille op de 200m bij de mannen (en zilver op de 4x400m) loopt in Brussel zowel de 100m op vrijdag als de 200m op zaterdag. Olympisch kampioen 800m Emmanuel Wanyonyi loopt op zaterdag zijn favoriete afstand.

"Er bevestigden ook al twee kleppers op de langere afstanden bij de vrouwen," laat de organisatie weten. "Dubbele goudenmedaillewinnares Beatrice Chebet (5000m en 10.000m) zal op de Memorial de te kloppen vrouw worden op de 5000m. Winfred Yavi, goud op de steeple in Parijs, jaagt in Brussel op de Diamond League-eindzege in die steeple."

Ook de eerder aangekondigde internationale atleten voor de 48e Memorial Van Damme pakten goud in Parijs: Mondo Duplantis in het polsstokspringen, mét een nieuw wereldrecord erbovenop, Jakob Ingebrigtsen op de 5000m, Yaroslava Mahuchikh in het hoogspringen en Femke Bol in de gemengde 4x400m (naast zilver op de 4x400m en brons op de 400m horden individueel).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Nafi Thiam , Duplantis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni