Belga

| Alexander Doom wint de 400 meter tijdens het voorbije EK atletiek in Rome.

Tweevoudig Europees kampioen Alexander Doom loopt 400 meter op Memorial Van Damme

© Belga
13/06/2024

Alexander Doom tekent present op de Memorial Van Damme, die dit jaar voor het eerst gespreid wordt over twee dagen, medio september. De kersvers tweevoudig Europees kampioen op zowel de 400 meter als de 4x400 meter loopt vrijdagavond de Diamond Leaguefinale van de 400 meter, zo maakten de organisatoren donderdag bekend.

Eerder op de avond, vlak na de openingsceremonie, kunnen de andere Belgian Tornados en de Belgian Cheetahs (brons op het EK) zich meten met internationale tegenstanders in een dubbele 400 meter.

Femke Bol, eveneens goed voor dubbel Europees goud, maar dan op de 400 meter horden en de 4x400 meter, treedt zaterdag aan op de 400 meter horden. Vorig jaar liep de Nederlandse het 25 jaar oude meetingrecord van de tabellen.

Andere Europese kampioenen die hun opwachting maken zijn de Zweed Mondo Duplantis (polsstokspringen), de Noor Jakob Ingebrigtsen (1.500 meter) en de Oekraïense Yaroslava Mahuchikh (hoogspringen). Met de Bahreini Winfred Yavi (3000 meter steeple) en de Keniaanse Mary Moraa (800 meter) bevestigden ook nog twee wereldkampioenen hun deelname.

De 48e editie van de Brusselse topmeeting vindt dit jaar plaats op vrijdag 13 en zaterdag 14 september. Door de spreiding over twee dagen komen maar liefst zestien disciplines voor mannen en vrouwen aan bod.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Sport , Memorial Van Damme , Alexander Doom , Belgisch record 400 meter , EK atletiek Rome

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni