Belga

| Thomas Detry uit Ukkel op de openingsdag van het golftoernooi van de Spelen.

Teleurstellende openingsdag voor Brusselse golfer Detry op de Spelen

© Belga
01/08/2024

De Belgische golfers hebben donderdag niet kunnen schitteren tijdens hun openingsdag op de Olympische Spelen in Parijs. Adrien Dumont de Chassart staat na de eerste ronde op Le Golf National, de olympische baan in Saint-Quentin-en-Yvelines ten zuidwesten van Parijs, gedeeld 29ste met 70 slagen, één onder par. Thomas Detry uit Ukkel is gedeeld 42ste in par met 71 slagen.

Dumont de Chassart liet vier birdies (op holes 3, 5, 9 en 14), een bogey (op de 12e hole) en een dubbele bogey (op hole 4) noteren. Een birdie betekent dat hij één slag onder de par sloeg, bij een bogey slaat de golfer één slag boven de par. Detry opende met liefst drie bogeys op de eerste drie holes, maar herpakte zich vervolgens met birdies op holes 6, 10 en 11. Nadien kwamen nog een bogey op hole 17 en een birdie op hole 18.

De koppositie is in handen van de Japanner Hideki Matsuyama, in 2021 nog de beste in de Masters. Hij kwam tot een score van 63 slagen, acht onder par. Zijn dichtste achtervolger is de Amerikaan Xander Schauffele met 65 slagen.

Er staan de komende dagen nog drie ronden op het menu voor de golfers. De competitie werd donderdag kort onderbroken door dreigende onweerswolken, maar de golfers konden snel terug op het terrein.

Voor Dumont de Chassart is Parijs zijn eerste olympische ervaring. Thomas Detry werd in Tokio drie jaar geleden 22ste bij zijn olympisch debuut.

Bij de vrouwen komt Manon De Roey vanaf volgende week woensdag 7 augustus in actie.

Olympisch Brussel

Nooit meer zullen de Olympische Spelen zo dicht in de buurt van Brussel zijn als de komende twee weken. Ontdek hier hoe de Brusselse atleten de Spelen de komende dagen beleven.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Ukkel , Sport , Olympisch Brussel , Olympische Spelen Parijs , Thomas Detry , golf , Brussel Kort

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni