Photonews

| Thomas Detry tijdens een toernooi in 2023.

Brusselse golfer Thomas Detry zeker van Olympisch ticket

© BRUZZ
26/06/2024

Golfer Thomas Detry uit Ukkel mag deze zomer mee naar Parijs voor zijn tweede Olympische Spelen. Dat maakt het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité bekend, na een goede beurt van Detry eerder deze maand.

Detry is 31 en eindigde bij de vorige Olympische Spelen in Tokio als 22ste in de mannencompetitie. Hij wist zich deze maand als 24ste te plaatsen in de nieuwe olympische ranking. Het golftoernooi begint op 1 augustus in Le Golf National in het zuidwesten van Parijs.

Een pluspunt, zegt Detry aan het golfmagazine golf.be, want hij kent de golfbaan goed. Detry is behoorlijk op dreef deze maand, met een veertiende plek op de recente US Open en een vierde plaats op het PGA Championship. Hij behoort nu tot de vijftig beste golfers ter wereld en speelde zijn beste seizoen ooit. Onder meer door beter met stress te leren omgaan, vertelde hij onlangs aan het magazine Trends. “Ik zit echt goed in mijn vel. Alsof ik een grote stap heb vooruitgezet, op allerlei fronten.”

Vergezeld door vrouw en dochtertjes

Detry speelt nu acht jaar professioneel golf.

In Parijs mikt hij op een medaille, zegt hij nog aan golf.be, en liefst een gouden. “Dat zou voor België enorm veel betekenen. Het is overigens een eer de kleuren van je land te verdedigen,” zegt de Brusselaar. Detry heeft een vrouw en twee dochtertjes, die hem vergezellen bij al zijn toernooien.

Naast Detry zijn ook de Brusselse turnster Maellyse Brassart en bokser Vasile Usturoi al zeker van een Olympisch ticket. Ook de nationale hockey- en basketploegen tellen verschillende Brusselaars. De volgende en laatste Olympische selectie wordt op 6 juli bekend gemaakt.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel , Sport , Thomas Detry , Olympische Spelen Parijs , golfsport , olympische spelen Tokyo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni