Gvg/Photo News

| Brusselse golfer Thomas Detry in actie tijdens de Olympische Spelen in Parijs (archiefbeeld).

Thomas Detry wordt nog 46e na sterke slotronde op golftoernooi in Tennessee

© Belga
19/08/2024

Met een ultieme ronde van 65 slagen is Thomas Detry 46e geworden op het St. Jude Championship golftoernooi, dat werd gespeeld op de golfbaan 'TPC Southwind' in het Amerikaanse Memphis, Tennessee. Hij klom op van de 62e plaats.

Detry, die tijdens de eerste drie dagen niet kon schitteren en voor aanvang van de laatste ronde op een gedeelde 62e plaats stond, nam met twee birdies (waarbij hij één slag onder de par bleef) en een eagle (twee slagen onder par), op zijn eerste drie holes, een fraaie start. Tijdens het verdere verloop van zijn ronde putte de 31-jarige Brusselaar nog drie birdies weg en moest hij ook nog twee bogeys (een slag boven par) op zijn scorekaart schrijven. Met zijn totaalscore van 278 slagen, maakte Detry nog zestien plaatsen winst.

Met een eindscore van twee onder par had hij uiteindelijk vijftien slagen meer nodig dan de Japanner Hideki Matsuyama, die genoeg had aan een laatste ronde van 70 slagen om de Amerikaan Xander Schauffele en de Noor Viktor Hovland met twee slagen achter zich te houden.

In het FedEx Cup klassement zakt Detry van de 34e naar de 40e plaats. Hij is hiermee zeker van deelname aan het BMW Championship, dat vanaf donderdag plaatsvindt op de Castle Pines golfbaan in Castle Rock, Colorado, ook in de Verenigde Staten.

Om deel te nemen aan het Tour Championship finaletoernooi moet hij na het BMW Championship in de top-30 eindigen van het FedEx Cup klassement.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni