Photonews

| Thomas Detry tijdens een toernooi in 2023.

Thomas Detry zet kleine stap voorwaarts op golftoernooi in Tennessee

© Belga
17/08/2024

Op het FedEx St. Jude Championship (PGA Tour/20 miljoen dollar), dat plaatsvindt op de TPC Southwind golfbaan in de Amerikaanse stad Memphis, heeft de Brusselse golfspeler Thomas Detry met een tweede ronde van 68 slagen zich van de 68e naar de 62e plaats gegolfd.

Detry, die na zijn zwakke eerste ronde niet verder kwam dan 74 slagen, vier boven par, deed op dag twee met vier birdies (een slag onder par) en twee bogeys (een slag boven par), zes slagen beter dan in zijn openingsronde. Met een totaalscore van 142 slagen, twee boven par, telt de nummer 55 op de wereldgolfranglijst dertien slagen meer dan de Amerikaan Denny McCarthy en de Japanner Hideki Matsuyama die de leidersplaats delen. Het duo doet een slag beter dan de Amerikaan Sam Burns. Met twee slagen meer dan McCarthy en Matsuyama volgt de Amerikaan Scottie Scheffler, 's werelds nummer één, die twee weken terug Olympisch goud behaalde in Parijs.

Het St. Jude Championship is het eerste van drie toernooien die deel uitmaken van de FedEx Cup-finale. Enkel de top 70 na het reguliere seizoen mag er aan deelnemen. Het BMW Championship is voorbehouden voor de top 50, terwijl de top 30 op het Tour Championship zal strijden voor een totale prijzenpot van 75 miljoen dollar, waarvan 15 miljoen dollar voor de eindwinnaar.

Detry veroverde op het golftoernooi op de Olympische Spelen van Parijs nog de negende plaats.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni