Photonews

| Christian Burgess is ontgoocheld nadat hij in de tweede helft een hoekschop niet in het Turkse doel kan verlengen.

Union begint met nederlaag aan nieuwe campagne in Europa League

© BRUZZ - Belga
26/09/2024
Updated: 26/09/2024 22.11u

Union is er donderdagavond niet in geslaagd zijn derde opeenvolgende campagne in de Europa League te beginnen met een overwinning. Na een behoorlijke start in Istanboel tegen Fenerbahçe scoorden de Turken halverwege de eerste helft via Söyüncü. Diep in de tweede helft verdubbelde de thuisploeg dankzij een own-goal van Burgess de score. Een Brusselse treffer in blessuretijd kwam veel te laat voor een succesvol slotoffensief: 2-1. Volgende week ontvangt Union in het Koning Boudewijnstadion het Noorse Bodo Glimt.

De nederlaag was een logische uitkomst van een duel waarin Union geruime tijd de wet van de sterkste moest ondergaan. Toch behielden de Brusselaars tot diep in de tweede helft nog perspectief, maar toen in de 78ste minuut Kevin Mac Allister rood kreeg, was de wedstrijd gespeeld.

De Belgische vicekampioen schoot wel snedig uit de startblokken. Al na een paar minuten spelen pakte Noah Sadiki uit met een gevaarlijke voorzet, maar Mathias Rasmussen kon de bal niet tegen de netten glijden. Na ruim een kwartier duwde thuisdoelman Dominik Livakovic een schot van zijn landgenoot Franjo Ivanovic via de paal in corner.

Het eerste doelrijpe gevaar van de thuisploeg leverde meteen een doelpunt op: een kort genomen hoekschop belandde via Rodrigo Becao bij Caglar Soyuncu, die Anthony Moris met een halve volley te grazen nam.

Owngoal Burgess

Aan het begin van de tweede helft had Youssef En Nesyri de verdubbeling van de voorsprong aan de voet, maar hij kon zijn poging niet laag houden. Vlak voor het ingaan van het slotkwartier moesten de Brusselaars met een man minder voort nadat Kevin Mac Allister aan de noodrem trok door de doorgebroken En Nesyri net buiten het strafschopgebied neer te halen.

Een owngoal van Christian Burgess, tien minuten voor tijd, bezegelde uiteindelijk het lot van de bezoekers.

Ivanovic, de nieuwe Kroaat van Union, wrong in de 92e minuut een eerste kans op de aansluitingstreffer de nek om door een penalty te missen. De ingevallen Bright Osayi-Samuel incasseerde zijn tweede gele kaart tijdens het veroorzaken van die elfmeter, waardoor beide teams de partij met z'n tienen beëindigden.

Ross Sykes prikte wel tegen door de rebound van een trap op de paal van Ivanovic binnen te werken, maar de tegentreffer kwam veel te laat om nog op zoek te gaan naar een gelijkmaker.