Belga

| Franjo Ivanovic tijdens de match tegen Standard.

Op de achtste speeldag in de Jupiler Pro League heeft Union vrijdag 0-0 gelijkgespeeld op het veld van Standard. De dominante Brusselaars morsten met de kansen en kwamen voor de vierde match op rij niet aan scoren toe.

De Rouches zijn thuis nog ongeslagen dit seizoen, terwijl de vicekampioen sputterend uit de startblokken kwam. Na een studieronde van een halfuur schoten beide ploegen wakker: Union-coach Sébastien Pocognoli, die terug was bij de club waar hij meerdere seizoenen speelde, zag hoe zijn Ghanese spits Mohammed Fuseini meerdere doelrijpe kansen de nek omwrong.

Ook na de pauze slaagden de Unionisten er niet in om hun overwicht te vertalen in doelpunten. Doelman Anthony Moris moest in actie komen op een vrije trap vanop afstand van Marko Bulat, maar verder dan enkele schuchtere doelpogingen kwamen de Rouches niet. Tien minuten voor tijd ontsnapte Standard-doelman Epolo aan een knullige owngoal toen hij een terugspeelbal tegen de billen van Fuseini wegtrapte, waarna het leer ei zo na in doel caprioleerde: een kwestie van centimeters.

Geen winnaars in dit duel: Union blijft aanmodderen in de buik van het klassement na een magere tien op 24, Standard klimt naar een voorlopige vijfde plaats in de stand, met twaalf punten.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni