@UnionStGilloise op X.

| Promise "Tobi" David ondertekende in het Joseph Mariënstadion een contract tot medio 2027, met een optie op nog een extra jaar.

Union haalt met Promise David opnieuw een aanvaller binnen

© Belga
02/07/2024

Voetbalclub Union Saint-Gilloise heeft dinsdag na Mohammed Fuseini ook de komst van Promise "Tobi" David bekendgemaakt. De 21-jarige Canadese aanvaller maakt de overstap van het Estse Kalju FC. Hij ondertekende in het Joseph Mariënstadion een contract tot medio 2027, met een optie op nog een extra jaar.

David kwam vorig seizoen in Estland tot veertien goals en drie assists in zestien competitiewedstrijden. Kalju plukte hem in februari 2023 weg bij het Maltese Sirens FC. Voordien speelde hij ook in Canada, Kroatië en de Verenigde Staten. Eerder op de dag kondigde Union al de transfer van aanvaller Mohammed Fuseini aan.

De 22-jarige Ghanees maakt de overstap van de Oostenrijkse kampioen Sturm Graz en ondertekende net als Fuseini een overeenkomst tot 2027, met optie op nog een extra jaar.

Met David en Fuseini zit Union intussen aan vijf zomertransfers. De club haalde eerder doelman Vic Chambaere en middenvelder Kamiel Van De Perre weg bij Jong Genk. De Israëlische rechtsbuiten Anal Khalaili kwam over van Maccabi Haifa.

De Brusselaars verloren vorige week hun hoofdcoach Alexander Blessin aan de Duitse promovendus Sankt Pauli.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni