Belga

| Franjo Ivanovic. (archiefbeeld)

Union kan in Denemarken rekenen op Ivanovic en Fuseini, Castro-Montes is afwezig

© Belga
23/10/2024

Union is woensdag op het vliegtuig gestapt met bestemming het Deense Herning. De bekerwinnaar en vicekampioen ontmoet daar donderdag (om 18u45) op de derde speeldag van de 'league phase' van de Europa League FC Midtjylland. Aanvallers Franjo Ivanovic en Mohammed Fuseini reisden mee naar Denemarken, wingback Alessio Castro-Montes blijft in België en wordt verder onderzocht.

Ivanovic en Fuseini misten zaterdag de competitiewedstrijd tegen AA Gent (0-0) door lichte blessures, maar zijn hersteld. Dat maakte Union bekend op zijn website. Ze stapten woensdag mee op het vliegtuig naar Herning, net als collega-aanvaller Elton Kabangu, die de groepstrainingen hervatte na een enkelblessure. Dat geldt niet voor Alessio Castro-Montes. Hij liep tegen Gent een spierblessure op en onderging woensdag nog bijkomende onderzoeken. De rechterwingback mist zo het duel tegen Midtjylland.

Union mist in Denemarken ook nog flankspelers Guillaume François en Casper Terho, middenvelder Amani Lazare en aanvaller Promise David, die allemaal niet op de Europese lijst van de Brusselaars staan. Er werden geen U23-spelers toegevoegd aan de selectie.

Union telt na twee speeldagen in de Europa League nog maar een puntje. Het verloor op de openingsspeeldag met 2-1 bij het Turkse Fenerbahçe en speelde vervolgens 0-0 gelijk tegen het Noorse Bodo/Glimt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni