Photonews

| Charles Vanhoutte krulde in het begin van de tweede helft een trap net naast het doel van Sint-Truiden.

Union slaagt er niet in laatste in het klassement te verslaan

© BRUZZ
25/08/2024

Ook een korte periode zonder midweekvoetbal heeft het voetbal van Union geen deugd gedaan. Zondagnamiddag bleef de vice-kampioen en bekerwinnaar steken op een flauw gelijkspel tegen STVV: 0-0. De Brusselaars hebben dit seizoen nog steeds niet kunnen winnen op verplaatsing. Volgende zondag wacht de derby in het Dudenpark tegen Anderlecht.

Beide ploegen bakten er voor de rust nauwelijks iets van op het kunstgrasveld van Stayen. Union heeft in deze eerste weken van de competitie ook af te rekenen met de nodige tegenslag. Niet alleen werden bepalende spelers zoals Nilsson en Amoura verpatst, het aantal blessures is ook al lang niet meer op de vingers van een hand te tellen. Recent liep Henok Teklab een breuk op, zondag kon nieuwbakken trainer Pocognoli niet rekenen op Castro-Montes en aanvaller Rodriguez. Daardoor moest oude krijger Guillaume François weer opdraven en kwamen ook Terho en Ayensa in de ploeg.

Pas in de tweede helft hervond Union een heel klein beetje zijn spel van de afgelopen jaren, al waren de slordigheden en de misverstanden weer talrijk. Toch had Charles Vanhoutte, die niet bekend staat om zijn scorend vermogen, kort na de pauze voor rust in de rangen kunnen zorgen, maar zijn gekrulde bal scheerde de buitenkant van de paal. Ook El Hadj kwam kort daarna in kansrijke positie voor doel, maar zijn schot veranderde in een regelrechte afzwaaier.

Sint-Truiden, de laatste in het klassement, plaatste daar weinig tegenover. Alleen Ogawa had kunnen scoren, maar vanop 10 meter trapte hij hard naast.

Lazare en David mochten van Pocognoli proberen alsnog de zege over de streep te trekken, maar in tegenstelling tot vorige week in de thuiswedstrijd tegen Charleroi vond Union ook in de slotfase niet meer de weg naar het doel.

Union heeft na vijf wedstrijden 8 punten op 15, dat zijn er twee minder dan Anderlecht, dat dit weekend vanwege Europese verplichtingen niet in actie kwam tegen Racing Genk. Volgende zondagavond staat in het Dudenpark de Brusselse derby op het programma. Als Union dan over de stadsrivaal wil springen, zal het niveau flink opgekrikt moeten worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis , Vorst , Sport , Union Sint-Gillis , Charles Vanhoutte , STVV-Union , Jupiler Pro League

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni