Union 

| archiefbeeld

Union speelt op 7 augustus in Praag, thuiswedstrijd op 13 augustus in Anderlecht

© Belga
23/07/2024

Union Sint-Gillis zal zijn uit- en thuiswedstrijden in de derde voorronde van de Champions League op 7 en 13 augustus spelen. Dat maakte de club dinsdag bekend.

De loting van de Europese voetbalbond UEFA voor de derde voorronde koppelde Union maandag al aan de Tsjechische vicekampioen Slavia Praag. De precieze data en volgorde van de duels was echter nog onduidelijk, omdat ook Sparta Praag rond dezelfde periode kwalificatiewedstrijden afwerkt.

Op 7 augustus zal Union naar de Tsjechische hoofdstad trekken, werd dinsdag uiteindelijk duidelijk. Op 13 augustus volgt de thuiswedstrijd tegen Slavia. Die wordt afgewerkt in het Lotto Park van RSC Anderlecht, omdat de thuisbasis van Union - het Joseph Marienstadion in Vorst - niet voldoet aan de Europese normen en het Koning Boudewijnstadion op de Brusselse Heizel dan niet beschikbaar is.

Bij winst tegen Slavia stoot Union door naar de play-offs van de Champions League, de laatste kwalificatieronde. Bij verlies worden de manschappen van nieuwe coach Sébastien Pocognoli opgevist in de Europa League.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni