Photonews

| Kevin Mac Allister moet na een rode kaart naar de kleedkamer (archiefbeeld).

Union tegen Bodø/Glimt op jacht naar eerste punten

© Belga
03/10/2024

Amper één week na de openingsdebatten staat donderdagavond al de tweede speeldag op het programma in de vernieuwde League Phase van de Europa League.

Vicekampioen en Bekerwinnaar Union Sint-Gillis leverde vorige week in Istanboel op bezoek bij de Turkse topclub Fenerbahçe een meer dan degelijke prestatie af, maar kon zijn overwicht in het eerste deel van de wedstrijd niet omzetten in doelpunten en liep zo tegen een 2-1-nederlaag aan. Pas diep in de blessuretijd kon Ross Sykes milderen, even voordien had nieuwkomer Franjo Ivanovic het gebrek aan efficiëntie pijnlijk gedemonstreerd met een gemiste strafschop.

Kevin Mac Allister, sterkhouder achterin bij Les Unionistes, liep in de Turkse metropool tegen een rode kaart aan en zal het duel van de tweede speeldag tegen het Noorse Bodø/Glimt dus vanuit de tribunes van het Koning Boudewijnstadion moeten volgen. Maar er is ook goed nieuws: zondag boekte Union in het Dudenpark een deugddoende 3-0-thuiszege tegen KV Kortrijk. Voor de Brusselaars waren dat de eerste doelpunten en was dat de eerste zege in de Belgische competitie sinds de 1-0 tegen Sporting Charleroi, medio augustus. Daarnaast vonden ook de spitsen Ivanovic en Mohammed Fuseini elk één keer de weg naar de netten.

Het is in thuiswedstrijden tegen tegenstanders als Bodø/Glimt dat het zal moeten gebeuren voor Union in deze Europa League. De Brusselaars werden eind augustus immers niet gespaard bij de loting. Over drie weken - met tussendoor ook nog competitiewedstrijden tegen Club Brugge en AA Gent - staat de verplaatsing naar het Deense Midtjylland op het programma, nadien volgen duels tegen AS Roma (thuis), Twente (uit), Nice (thuis), Braga (thuis) en Glasgow Rangers (uit). Volgens een berekening van UEFA zouden acht punten moeten volstaan om de uitschakeling te vermijden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni