1835 Union Philippe Bormans 3

| Philippe Bormans, CEO van Union.

Union valt gemeente Vorst aan in stadiondossier

© Belga
20/07/2024

Philippe Bormans, de CEO van Union, uitte vrijdag in de marge van de persconferentie van nieuwe coach Sébastien Pocognoli zijn woede over de houding van de gemeente Vorst in het stadiondossier van de club. Bormans acht het gemeentebestuur verantwoordelijk voor het voorlopige vastlopen van het stadionproject op de Bemptsite. "We zullen nooit tot een akkoord komen", zuchtte hij.

Union verstuurde vrijdagochtend een vlammend persbericht, waarin het haar ongenoegen uitte over het gebrek aan vooruitgang in het stadiondossier. De club wees met de vinger naar de gemeente Vorst. Die was verrast en kaatste de bal later op de dag terug. "We vragen ons af welke vlieg het management van Union heeft gestoken", liet het kabinet van burgemeester Mariam El Hamidine (Ecolo) weten.

"De situatie is heel simpel en triest", zei Bormans vrijdagnamiddag. "We hebben al het nodige gedaan. De regio heeft ook gepusht, maar de gemeente zet de kwestie niet op de agenda. Het dossier blijft geblokkeerd tot na de verkiezingen (13 oktober, red.)."

UEFA-normen

"De gemeente beweert altijd te willen onderhandelen", ging hij verder. "Maar dat is niet het geval. Ze weigert al zes jaar om een beslissing te nemen, terwijl dat nochtans deel uitmaakt van haar takenpakket. Al zes jaar wachten we op een concrete beslissing, positief of negatief. Dan kan je niet zeggen dat je open meewerkt."

De stadionkwestie is uiterst belangrijk voor de toekomst van de club. Het huidige Joseph Mariënstadion (8.000 plaatsen), aan de rand van het Vorstse Dudenpark, voldoet niet aan de UEFA-normen.

"Het is onmogelijk om plannen te maken op lange termijn", aldus Bormans. "We moeten voor onze Europese wedstrijden een tour door België maken. Het stadiondossier is op lange termijn het grootste gevaar voor de club." Union speelde zijn Europese wedstrijden vorig seizoen in het Lotto Park van Anderlecht.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni