Lijsttrekkers aan het woord: Watermaal-Bosvoorde

Godfried Roelant
© BRUZZ
26/09/2018

Wat hebben de lijsttrekkers van de verschillende partijen voor ogen voor hun gemeente? Met andere woorden: WIE WIL WAT?

Olivier Deleuze, lijsttrekker Ecolo-Groen in Watermaal-Bosvoorde

| Olivier Deleuze


Olivier Deleuze (Ecolo-Groen): ter bevordering van de burgerparticipatie wil de lijst in de begroting een budget opnemen waarmee door de burgers voorgestelde projecten kunnen worden gefi nancierd. De uitbreiding van de zones 30 en een transparantere gemeentepolitiek zijn de andere speerpunten.

Martine Payfa, lijsttrekker voor Défi in Watermaal-Bosvoorde

| Martine Payfa


Martine Payfa (Défi): een beter gestructureerde burgerparticipatie staat voorop. Verder wil de partij een milieuvriendelijker wagenpark. Daarbij hekelt ze “de ecologisch onverantwoorde houding van een groene burgemeester die schoolbussen op diesel laat rijden”. Tot slot verzet ze zich tegen de bouwwoede van het vorige bestuur met de “betonisering” tot gevolg.

Watermaal-Bosvoorde, David Leisterh, lijsttrekker voor MR-GM

| David Leisterh


David Leisterh (MR-GM): de verkiezingen staan in het teken van de sociale woonwijken en de hoge werkloosheidsgraad. Om werklozen sneller de weg naar de arbeidsmarkt te doen vinden, pleiten de lijsten ervoor om de activering te versterken. Daarnaast moet de capaciteit van de gemeenschapswacht omhoog en moet de leegstand aan het Keymplein worden aangepakt.

Watermaal-Bosvoorde Alain Wiard, lijsttrekker GH (Générations Humanistes)

| Alain Wiard


Alain Wiard (GH): CDH verloor deze legislatuur bondgenoot GM aan MR. Onder de noemer Générations Humanistes vond de afdeling zichzelf opnieuw uit. Ze willen dat de burgers, in samenspraak met de gemeente, een budget kunnen beheren. Ook staan de stadsvlucht van de middenklassers, betere fiscale controle van de expats en de grote vraag naar sociale woningen met stip genoteerd.

Martin Casier, lijsttrekker PS-SP.A in Watermaal-Bosvoorde

| Martin Casier


Martin Casier (PS-SP.A): met een beter georganiseerde burgerparticipatie wil de lijst de kloof tussen arm en rijk verkleinen. Zo hoopt ze een gezondere, socialere en meer diverse bevolkingsmix te creëren. Een betere samenwerking tussen de cultuurgemeenschappen moet daarbij helpen. Daarnaast wil ze de openbare ruimte in functie van ouderen en kinderen herinrichten.

Analyse: Jonge kapers op de kust

In Watermaal-Bosvoorde zijn de politieke uitdagingen voor de komende zes jaar dezelfde als in 2012. Alleen zijn ze een pak groter geworden. Het volgende gemeentebestuur moet structurele oplossingen zoeken voor de grote vraag naar sociale woningen, de toestroom van leefloners en de exodus van de middenklasse naar het stadscentrum. 

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Kiest 2018: Watermaal-Bosvoorde , Olivier Deleuze , Martine Payfa , David Leisterh , Alain Wiard , Martin Casier

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni