In de hallen van Tour & Taxis gaat van donderdag tot en met zondag Art Brussels door. Maar liefst 157 galerijen uit 26 landen hebben er zich opgesteld. Na twee jaar afwezigheid door de coronapandemie wil de kunstbeurs tijdens de 38ste editie het publiek opnieuw live kunst laten beleven.
Meer dan 150 galeries stellen weekend lang tentoon op Art Brussels
Over alle galeries heen worden meer dan 1.000 kunstenaars tentoongesteld. Afhankelijk van de werken die ze meebrengen, zijn de kunstgaleries onderverdeeld in verschillende categorieën: Prime (gevestigde kunstenaars), Discovery (opkomende kunstenaars), Rediscovery (kunstenaars die al eerder erkenning hadden moeten krijgen), Invited (opkomende galeries die het typische galerieformaat in vraag stellen) en Solo (solopresentaties van kunstenaars).
Tegelijkertijd zijn er heel wat verschillende thema's terug te vinden op Art Brussels. Gender, identiteit en het lichaam is een eerste belangrijk thema dat terugkomt bij onder meer de figuratieve werken van Kiki Smith bij Lelong & Co (Parijs, New York). Het klimaat en de aantasting van het milieu door de mens zie je terug in de sculpturen van Peter Buggenhout bij Axel Vervoordt (Antwerpen, Hong Kong) en Laurent Godin (Parijs).
NFT's
En de nieuwste hype in de kunstwereld, de NFT's, ontbreken ook niet. DMW Gallery (Antwerpen) met Marius Ritiu, Sapar (New York) met Alejandro Magallanes, en Super Dakota (Brussel) met Chris Dorland tonen allemaal werk van NFT-kunstenaars.
Om Oekraïne te steunen mocht de Roemeense beeldend kunstenaar en vredesactivist Dan Perjovschi vijf buttons ontwerpen die te koop worden gesteld op Art Brussels. De opbrengst gaat integraal naar Oekraïne 12-12.
Lees meer over: Brussel-Stad , Cultuurnieuws , Art Brussels , coronapandemie , Tour & Taxis