De bierstrijd is in volle gang. Overal in de stad schieten de concepten als paddenstoelen uit de grond. De nieuwste place to beer is Brasserie 28, vlak naast het Centraal Station.
Voor pendelaars is het een buitenkansje: een plek waar je van een enorm gamma aan bieren kan proeven zonder de trein te missen – verschillende schermen geven de vertrekuren weer. Brasserie 28 maakt indruk met een monumentaal decor, dat ooit toebehoorde aan het voormalige postkantoor van het station. Achter de toog voeren ongeveer twintig tapkranen de bieren van Caulier Developpement aan, maar ook andere brouwsels als Lupulus, Taras Boulba of Tripel Karmeliet.
Het heterogene decor plaatst steampunkinvloeden (grote raderen doorbreken de ruimte) naast een immense wand die onderbroken wordt door planten en nepvintage lederen zetels. Een Enomatic-machine schenkt vermaarde wijnen – Clos Floridène, Chambolle-Musigny Drouhin, Château La Lagune… – voor 5 tot 12 euro per glas, en bij het assortiment bieren wordt ook een reeks passende hapjes aangeboden (hummus, gratin van Mont d'Or, inktvis met linzen…).
De focus ligt op 'gezond', met de alomtegenwoordige biologische keuzes, suikervrije bieren – 30 procent minder calorieën gegarandeerd – en broodkorstjes die bij uw drankje de in urine gedrenkte nootjes moeten vervangen. Fijn.
Tegelijk durven we er geld op te verwedden dat deze plek het moeilijk krijgt om puristen aan te trekken. Daaraan ligt ten grondslag dat je snel de indruk krijgt hier te maken te hebben met een goed geoliede marketingmachine in plaats van een zaak met een echte passie voor bieren. Het feit dat Caulier Developpement, dat de merken Caulier 28 op de markt brengt, geen echte brouwerij is, maar een bedrijf dat de productie uitbesteedt aan Proefbrouwerij, is daar zeker niet vreemd aan.
ma/lu/Mo > wo/me/We: 11.00 > 22.00
do/je/Th > za/sa/Sa: 11.00 > 23.00
Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.