Sang-Hoon Degeimbre, chef van het Waalse sterrenrestaurant L'air du temps in Liernu (provincie Namen), opent op 5 oktober zijn eerder aangekondigde nieuwe stek in de Vlaamsesteenweg. Gerechten bij 'San' worden steevast geserveerd in een kommetje en klanten krijgen enkel een lepel.
Waalse sterrenchef opent op 5 oktober restaurant in Vlaamsesteenweg
Lees ook: Waalse sterrenkok naar Vlaamsesteenweg
Op de kaart prijken zeven kommetjes waarvan twee zoete gerechten en een vegetarische bereiding. De keuken is internationaal. Voorts krijgt elke kom een andere invulling en consistentie, en draagt elk gerecht de naam van een stad of een regio.
Wie komt lunchen krijgt de keuze tussen twee, drie of vier kommetjes, 's avonds kunnen er tot vijf kommetjes worden besteld. De menukaart krijgt elke maand een make-over, net als de wijnkaart overigens.
Het eethuis beslaat twee verdiepingen: boven kunnen een dertigtal mensen plaatsnemen, aan de bar op het gelijkvloers is ruimte voor tien 'couverts'.
Sang-Hoon Degeimbre zal zelf niet in de Brusselse potten roeren, die eer is weggelegd voor Toshiro Fujii die in L'air du temps al zijn sporen verdiende.
Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.