1672 Slongs breed

Twee jaar geleden stond Charissa ‘Slongs’ Parassiadis al eens met Raymond van het Groenewoud op Boterhammen in het Park.

Hij had haar uitgenodigd op zijn 40 jaar Meisjes-tournee. Op haar tweede album #GOEGAAN zong hij nu ook het refrein van ‘Wat je doet met mij’ in. “Dat was in één take gefikst. Ik denk dat het zo goed klikt tussen ons omdat hij een jongere versie van zichzelf in mij herkent, iemand die niet met de stroom meedrijft.”

De sociaal bewogen rapster uit de Antwerpse Sint-Andrieswijk is hem alvast dankbaar voor de wijze raad. “Slongs Dievanongs is destijds begonnen als een soort van persiflage bij de Antwerpse hiphopformatie Halve Neuro. Mijn eerste soloalbum ontstond vervolgens spelenderwijs, zonder ambitie of plan. Maar daarna was er plots druk en kampte ik met een klein writer’s block. Ik ondervond dat je inspiratie niet zomaar aan- en uit- kon zetten zoals een waterkoker.

Toen heb ik Raymond gevraagd of het normaal was dat ik zo hard aan mezelf begon te twijfelen. Hij zei me dat dat niet abnormaal was en dat het vanaf het derde album weer spielerei wordt. Daar trek ik me aan op.” (Lacht) Het plan is om dan opnieuw aan de slag te gaan met een resem gastvocalisten, want 1 + 1 is volgens haar nog altijd 3. “Ik ben erg intuïtief en weinig strategisch, maar tegelijk ook niet te beroerd om mijn stoute schoenen aan te trekken. Met resultaat, want Jack Parow – de Halve Neuro van Zuid-Afrika – reageerde enthousiast op mijn vraag om samen te werken.”

"Inspiratie kan je niet zomaar aan- en uitzetten zoals een waterkoker"

Slongs

Maar ook dichter bij huis trof ze muzikale broeders aan, zoals toaster Saimn-I uit Brugge of het Antwerpse urbantalent Kiid Le Roi, die ze ontmoette op een schrijverskamp. Inspiratie vond ze uiteindelijk al rondhangend op de pleintjes van ’t stad, “nog steeds een van mijn favoriete hobby’s”, en in de tram, waar onderweg naar de studio iedereen gebiologeerd naar een schermpje aan het kijken was. ‘Slow down’ pleit voor een digitale detox, want “het echte leven is niet online.” ‘De kleur van uw leven’ spreekt voor een menselijke aanpak van de vluchtelingencrisis, want “je kiest er niet voor om geboren te worden in Damascus in de hoogdagen van IS.”

Het sociale engagement is haar met de paplepel ingegeven. “Mijn ouders namen me van jongs af mee naar betogingen tegen racisme en kernwapens, en mijn vader, een vakbondsafgevaardigde, legde mij al vroeg uit wat het ANC en wie Arafat was. Daarnaast hebben ook de grote levensvragen me altijd geboeid. Mijn gefilosofeer daarover wil ik op een luchtige manier meegeven, omdat het ook mij geholpen heeft om gelukkiger in het leven te staan.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Events & Festivals , slongs , berlaen , Boterhammen in het Park

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni