Pink Screens doet voor de 21e keer aan het soort grensoverschrijding waar je je niet voor hoeft te schamen. Het festival presenteert trots queer films uit alle uithoeken van de wereld.
Pink Screens: queer vibes op het witte doek
Queers maken films en doen er alles aan om blinde vlekken te verkennen, normen te ontwrichten en de verscheidenheid van het bestaan te vieren, zo stelt Pink Screens enthousiast vast. Uit dat enthousiasme is een van Brussels pittigste filmfestivals voortgekomen. Het belooft voor de 21e editie “een overvloed aan queer vibes” en heeft ook geografisch geen oogkleppen op.
Te llevo conmigo is een liefdesverhaal over twee Mexicaanse mannen die worden uiteengerukt omdat de ene het als kok in New York wil maken. In Uýra, a retomada da floresta reist een inheems, transgender persoon en kunstenaar door het Amazonewoud. Shall I compare you to a summer’s day? zou een in Egyptische popmuziek gedrenkte musical zijn. In de stijl van Duizend-en-een-nacht verhaalt regisseur Mohammad Shawky Hassan over zijn polyamoreuze avonturen. Het zachte Joyland, de eerste Pakistaanse film ooit op het Festival van Cannes, volgt een man die verliefd wordt op een sensuele transvrouw en fileert het patriarchaat.
Taboes kent Pink Screens niet. Met het ‘Hot my God’-luik focust het op de complexe relatie van sommige leden van de lgbtqi+-gemeenschap met God en godsdienst. Met de Portugees João Pedro Rodrigues zet het festival een erg originele, kleurrijke, lyrische rasfilmer in de schijnwerpers. Met Fogo-fátuo doet hij momenteel het ene festival na het andere aan. Pink Screens toont zes speelfilms, verschillende kortfilms en een installatie. Begin met het prachtige O ornitólogo en voel de najaarskilte zo van je afglijden.
PINK SCREENS
10 > 19/11, verschillende locaties, pinkscreens.org
Lees meer over: Film , Pink screens