Boek: Cook 'n' Roll
Lees ook: Shop Joy: For me K
Muzikanten die achter het fornuis kruipen, dat levert hooguit een beste hobbykok van Vlaanderen op. Maar niet getreurd, journalist Sven De Potter, die ook wel eens drumt bij de Gentse groep Monogold, vroeg niet alleen naar het favoriete recept van bands en artiesten, maar ook naar hun favoriete restaurant, kruid, drank bij de maaltijd, kok, de beste catering op een festival, optreden of on the road. En dat maakt van Cook 'n' roll ook een beetje een leesboek. Heel vaak wordt de Brusselse Ancienne Belgique aangeduid als een plek waar het als muzikant lekker eten is en on the road is het altijd armoe troef. Of is het troep?
Maar hoe kookt de muzikant? Eenvoudig, zo blijkt. Pastagerechtjes van Isolde Lasoen, Paul Michiels en Gabriel Rios worden voor de lens van rock- en popfotograaf Koen Bauters op een bordje getoverd. Net als de soepjes van Alex Callier, Yevgueni, Brusselaar Stijn, Buscemi en Sam Valkenborgh van Fixkes. Eenvoud siert ook de croque-monsieur van Pascal Deweze (Broken Glass Heroes) en het €1-gerecht, aardappelen met ajuinsaus, van Luc De Vos. Maar het kan gedurfder: An Pierlé en 'White Velvet' Koen Gisen blijken begenadigde koks, maar ook Gregory Frateur van Dez Mona en Renaud Ghilbert van Absynthe Minded gaan verder dan een eenpansgerecht. Als kookboek is Cook 'n' roll geen must-have, maar het is een stijlvol vormgegeven fotoboek met leuke weetjes over de Vlaamse muzikant. Aan de mooie foto's te zien kon Koen Bauters zijn creatieve ei zeker kwijt in het boek. Vormgever Tom Boute heeft het geheel gekneed tot een mooi hebbeding.
Agenda verloot 3 exemplaren van het boek. Mail voor 20/12/2010 ‘roll’ naar win@bdw.be
De shoppingtips van Agenda
Lees meer over: Cultuurnieuws , Shop , De shoppingtips van Agenda
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.