De chef neemt 'Bozar Brasserie' over van David Martin. Torosyan staat er al acht jaar achter de potten, en lijkt niets aan het concept te willen veranderen. "De keuken voortzetten waarvan ik hou, met dezelfde goesting en zelfde ambitie," zegt hij.
'Bozar Brasserie' opende zijn deuren in 2010. David Martin, de chef van restaurant 'La Paix' in Anderlecht, won de aanbesteding. Hij zette meteen Karen Torosyan achter het fornuis.
De brasserie, in een prachtig art deco-pand van het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel, heeft een goede reputatie. Het kreeg al één Michelinster en heeft een score van 16/20 in de Gault&Millau-gids.
1,2 miljoen
"Sinds enkele jaren heb ik de indruk dat ik niet meer van nut ben. Ik ging nog naar Bozar maar vroeg me af waarom," aldus de vroegere eigenaar David Martin. "Ik laat niemand in de steek, maar laat het restaurant nu over aan de persoon die het verdient".
In 'Bozar Brasserie' werken momenteel dertien mensen voor tachtig couverts per dag. De jaaromzet schommelt rond de 1,2 miljoen euro. De concessie werd onlangs verlengd tot 2028.
De overnameprijs van het restaurant is niet gekend.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.