| Bij Hotel Le Berger in Elsene kan je terecht als je op zoek bent naar een gepast decor voor een film- of fotoshoot.

Brusselse hotels vormen lege kamers om tot creatieve ruimtes

GR
© BRUZZ
25/11/2020

Negen maanden na de eerste lockdown blijft de Brusselse hotelsector lijden onder de coronacrisis. Met een daling van de omzet van meer dan 90 procent, zoeken uitbaters hun toevlucht tot creatieve oplossingen om de leegstaande kamers te vullen. Zo toverde hotel Qbic in Elsene zijn kamers om tot bureauruimtes.

Met een omzetverlies van 92 procent voor de maand november in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, draaien de Brusselse hotels rode cijfers. “En met de feestdagen die eraan komen, zal dat getal in absolute cijfers alleen nog meer de hoogte inschieten,” zegt Rodolphe Van Weyenbergh, van de Brussels Hotels Asscociation (BHA).

'Bijkomende maatregelen nodig'

“We hebben weinig hoop dat de coronatrend die zich nu aftekent zich de komende tijd niet zal verderzetten. Ook na de lockdown zal het nog wel even duren vooraleer toeristen opnieuw de weg vinden naar de hotels. En daarom bespreken we met de verschillende overheden nu al welke bijkomende steunmaatregelen er genomen zullen moeten worden. Want een hotel is pas winstgevend met bezettingsgraad van minstens 60 procent. Dat is op dit moment nog altijd een verre droom.”

In tussentijd proberen sommige hotels creatief om te springen met het nijpende tekort aan gasten. Zo nam hotel Qbic in Elsene de beslissing om leegstaande kamers te verhuren als kantoorruimtes. Voor 10 euro per dag kan je daar een open bureau huren en voor 25 euro zelfs een volledig afgesloten kamer.

Vandewaetere is niet de enige die anders dan met slapen zijn hotel probeert te vullen. Zo kan je bij Hotel Le Berger in Elsene terecht als je op zoek bent naar een gepast decor voor een film- of fotoshoot. En de Instagram van Jam Hotel in Sint-Gillis verraadt plannen om de artistieke sector in deze moeilijke coronatijden te steunen.

Bekijk hieronder het gesprek dat BRUZZ deze ochtend had met Qbic-manager Bert Vandewaetere:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Economie , Samenleving , Brusselse hotelsector , aanpak coronacrisis , Rodolphe Van Weyenbergh

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni