Coronaterrassen die zonder vergunning werden geplaatst mogen in Brussel-Stad tot 15 januari blijven staan. Het stadsbestuur maakt zo gebruik van de door het Gewest recent goedgekeurde verlenging van de coronaterrassen.
Coronaterrassen Brussel-Stad mogen tot januari blijven
Vanaf april dit jaar konden horecazaken in het Brussels gewest zonder bouwvergunning een tijdelijk terras in de publieke ruimte plaatsen. Er waren enkele basisregels, maar het was voor hen veel eenvoudiger om een terras te plaatsen dan normaal. Die beslissing werd genomen omdat binnenruimtes zoveel mogelijk gemeden moesten worden om de verspreiding van het coronavirus te beperken.
De gewestregering besliste vorige week om de mogelijkheid om terrassen zonder vergunning te laten staan uit te breiden tot 15 januari. Dat gebeurde na overleg met de gemeentes, die er nog altijd zelf voor kunnen kiezen om van de uitzondering gebruik te maken of niet. Volgens de oorspronkelijke regels hadden de terrassen eind oktober moeten verdwijnen.
CST
In Brussel-Stad gebeurt dat dus. "Met deze collectieve beslissing geven we de Brusselse handelaars de kans om deze extra ruimte te behouden, gezien de toepassing van het Covid Safe Ticket (CST) in de horeca," zegt Fabian Maingain (Défi), schepen van Economische Zaken van de Stad Brussel. Het CST hoeft niet getoond te worden door mensen die alleen op een terras plaatsnemen.
De Stad stipt nog aan dat op de uitgebreide terrassen, die soms parkeerplaatsen of delen van het trottoir innemen, alleen tafels, stoelen en parasols toegestaan zijn. Priëlen zijn verboden.
Ook na 15 januari bestaat er nog de mogelijkheid om de uitgebreide terrassen te laten staan zonder gewestelijke vergunning. Ze dienen dan wel opnieuw een aanvraag in te dienen bij de gemeente en te voldoen aan de gewestelijke bepalingen wat betreft meubilair en een gemeentelijke vergunning aan te vragen.
Lees meer over: Brussel , Brussel-Stad , Economie , Politiek , coronavirus , coronacrisis , corona , coronaterras , coronaterrassen , Brusselse horeca , horeca