Rechtbank verklaart faillissement Brink’s ongeldig
"Momenteel worden de klanten volop gesensibiliseerd," legt Marc Geerinck van de christelijke vakbond uit. "We willen een zekere getrouwheid bij Brink's houden en garanderen de klanten dat de werknemers het werk zullen hervatten. In de eerste plaatsen moeten we nu vooral de banken depanneren."
Er zijn ondertussen al twee kandidaat-overnemers voor het bedrijf. Dat zegt de voorlopige bewindvoerder van Brink's.
Onderzoek
Vorige week vrijdag vroeg Brink's het faillissement aan voor de vestiging in België. Die beslissing volgde nadat Brink's Belgium al jarenlang met verlies draaide. De schuld zou zijn opgelopen tot 14 miljoen euro. Brink's zat op dat moment ook in een sociaal conflict met zijn werknemers. Die namen het niet dat de directie hun bediendenstatuut wou omturnen naar een arbeidersstatuut.
Vlak na het neerleggen van de boeken spraken de vakbonden al van een frauduleus faillissement. Het parket van Brussel opende een onderzoek omdat er vermoed werd dat er misbruik werd gemaakt van de Belgische wetgeving rond faillissementen.
De rechtbank van Koophandel oordeelt nu dat de sluiting inderdaad niet verlopen is zoals het hoort en verklaart het faillissement ongeldig.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.