| De Taalwetwijzer geeft een overzicht van de basisregels over taalwetgeving in acht categorieën.

Nieuwe Taalwetwijzer moet taalwetgeving laagdrempelig maken

GR
© BRUZZ
14/12/2020

De Taalwetwijzer biedt een antwoord op vragen over de toepassing van de taalwetgeving. De nieuwe versie ervan doet dat in acht categorieën op basis van de meest gestelde vragen. Per thema vind je er de belangrijkste basisregels terug die moeten helpen bij juridische problemen.

“Kan ik in het Nederlands informatie vragen aan het loket in een Brusselse gemeente?”. Het is een van de vele vragen waar de Taalwetwijzer een antwoord op probeert te geven. De Vlaamse overheid lanceert vandaag een nieuwe versie van het online platform dat een breed publiek moet informeren over de taalwetgeving.

Acht categorieën

Dat doet de webstek op basis van acht categorieën: bestuurszaken, gerechtszaken, bedrijfsleven, consumentenzaken, onderwijs, welzijn en zorg, notaris en wonen. Per thema vind je de belangrijkste basisregels terug en een overzicht van veel gestelde vragen. Aan de hand van concrete situaties wil het Steunpunt Taalwetwijzer de taalwetgeving op een heldere manier verduidelijken voor een breed publiek.

Om de vernieuwde Taalwetwijzer onder de aandacht te brengen, lanceert de Vlaamse overheid een communicatiecampagne. “Die moet de Brusselaars op een ludieke en positieve manier laten kennismaken met het informatieaanbod van de Taalwetwijzer,” zegt Vlaams minister van Brussel Benjamin Dalle (CD&V).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , Samenleving , Taalwetwijzer , Vlaamse overheid

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni