Sinds 2016 zijn er bijna drieduizend betonblokken in Brussel geplaatst. Dat blijkt uit een vraag van oppositieparlementslid David Weytsman (MR) aan Elke Van den Brandt (Groen).
Bijna 3.000 betonblokken geplaatst in Brussel sinds 2016
"Of het nu is om een rijvak te verleggen, een fietsstrook af te bakenen, het wildparkeren te beletten of terreuracties te bestrijden, steeds vaker grijpt de overheid naar dat ene foeilelijke middel: het betonblok," dat schreef BRUZZ vier jaar geleden.
Inmiddels staan er 2.800 betonblokken verspreid over heel Brussel. Dat blijkt uit het antwoord op een vraag van David Weytsman (MR) aan Elke Van den Brandt (Groen). De voorbeelden zijn talrijk: een verwijderde rijstrook bij de rotonde van Montgomery, het creëren van een apart fietspad in de Wetstraat en de Belliardstraat, het beveiligen van voetgangers op het Meiserplein.
In de commissie Mobiliteit laat minister Van den Brandt weten dat het het om 2.838 blokken gaat. Ze kosten zeventig euro per meter, exclusief reiskosten. Voor blokken van twee meter bedraagt de factuur 140 euro.
Minister Van den Brandt herinnert eraan dat de blokken een tijdelijke functie hebben en verdedigt het nut ervan. "Als we levens kunnen redden, ben ik ervan overtuigd dat het moet," schrijft La Capitale. Weytsman roept ondertussen op vooral uniform te werken en spaarzaam te zijn met het gebruik van de blokken.
Het Instagram-account MercyForTheBrusselsJerseys drijft op humoristische wijze de spot met de betonblokken en wijst erop dat sommige blokken - hoewel ze als tijdelijk redmiddel zijn bedoeld - soms toch langere tijd blijven staan.
Lees meer over: Brussel , Mobiliteit , mercyforbrusselsjerseys , jerseys , betonblok
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.