De bekende frituur Antoine op het Jourdanplein is ook de beste van het gewest. Dat oordelen ruim 1.000 deelnemers aan de fritomètre van Télé Bruxelles en de RTBF radio. Op twee staat Frit Flagey, op drie de frituur aan de Bareel van Sint-Gillis.
Maison Antoine is de beste frituur
De twee Franstalige media riepen hun kijkers en luisteraars op om te stemmen voor hun favoriete frituur.
Frituur Antoine op het Jourdanplein komt als beste uit de bus. Met 23 procent zet bijna een kwart van de respondenten de frituur op één. Antoine opende in 1948 in een omgebouwde ziekenwagen en wordt nu gerund door de derde generatie frituristen.
De zilveren frituurmedaille gaat naar Frit Flagey, dat andere instituut op het gelijknamige plein. Het frietkot haalt 19 procent.
De derde stek is voor een wat minder bekende maar lokaal erg gesmaakte frituur, die aan de Bareel van Sint-Gillis. Bijna 12 procent van de respondenten vindt dat de ware frietliefhebber best naar de wat vreemd gesitueerde stek aan de Parklaan trekt. De frituur kijkt er richting schoolmuur en vormt als het ware een tunnel over het trottoir.
De online enquête, die ingevuld werd door ruim 1.000 mensen, vroeg ook naar de favoriete saus van de Brusselaars. Wat blijkt? Andalouse stoot de klassieke mayonaise van de troon. Op drie prijkt de Braziliaanse saus. Het is maar dat u het weet.
Lees meer over: Cultuurnieuws
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.