Oude beroepen: De vishandelaar
Hier kon je kreukeltjes uit de mand proeven, of kabeljauwkoppen en -graten voor een habbekrats meekrijgen om er samen met een handvol mosselen en rivierkreeftjes - toen nog uit eigen land - een heerlijke visfumet van te trekken. Die kon je dan bij kermissen of op kerstdag gebruiken om de vissoep of de gratin de poissons de la Mer du Nord op smaak te brengen.
Let ook op de 'viswijven' achter de vruchten der zee. Zien ze er niet chiquer uit dan hun clientèle?
-------------
De Dexia-collectie is enkel toegankelijk na afspraak. Paleis der Academiën, Hertogstraat 1, Brussel. 02/550.22.12.
Met dank aan Dexia en Academie Royale de Belgique
Prentkaarten uit de Dexia-collectie
Lees meer over: Cultuurnieuws , Prentkaarten uit de Dexia-collectie
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.