Huisarts in Brussel

| Bij de GBBW kan de Brusselaar terecht als hij/zij ziek is.

Brussel kent het laagste ziekteverzuim in heel België. De stad scoort dus eerder goed in vergelijking met de andere regio’s, al zijn Brusselaars qua frequentie dan wel weer het vaakst afwezig op het werk, namelijk 1,5 keer per jaar. Dat blijkt uit een onderzoek van HR-dienstenverlener SD Worx.

In België blijft het ziekteverzuim de afgelopen jaren steeds meer stijgen, maar Brussel doet het echter goed op dat vlak. De Brusselaar bleef in 2018 gemiddeld 11,8 dagen (5,41 procent) thuis van het werk wegens ziekte, terwijl het nationale gemiddelde 12,6 dagen telt. De stad kent vooral minder lang ziekteverzuim (2,68 procent), dat is de afwezigheid door ziekte tussen een maand en een jaar.

Onze hoofdstad heeft dan wel het laagste ziekteverzuim, maar tegelijkertijd wel de hoogste ziektefrequentie. De Brusselse werknemer bleef ongeveer 1,5 keer in het jaar afwezig door ziekte. In andere provincies lag dit cijfer gemiddeld lager.

Algemeen ziekteverzuim stijgt opvallend

In 2018 lag het totale gemiddelde ziekteverzuim op 5,81 procent, een opvallende stijging van 40 procent ten opzichte van de 4,15 procent in 2008. “De stijgende verzuimcijfers wegen op de economie”, zegt Peter Beeusaert, Senior Consultant bij SD Worx. “Voor een organisatie met 100 werknemers is de gemiddelde kost 100.000 euro per jaar, nog zonder de vervangingskosten of andere indirecte kosten,"

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Samenleving , Brussel , belgie

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni