Drilboor tegen verbreding Ring
Lees ook: Ring: Dubbeldek krijgt voorkeur
De Brusselse regering bespreekt donderdag het Vlaams milieu-effectenrapport over de uitbreiding van de Ring. De vertegenwoordigers van Bral, Greenpeace, de Fietsersbond en Inter-Environnement willen met hun actie wijzen op de gevaren van zo'n uitbreiding.
De actievoerders leggen de nadruk op de toename van verkeer én van uitstoot die een bredere Ring zou veroorzaken. Dat is volgens hen in tegenspraak met het streven naar een betere luchtkwaliteit én de Brusselse doelstelling om de verkeersdruk in de hoofdstad met 20 procent te doen dalen. "Tijdens de spits is immers meer dan de helft van het verkeer op de Ring gerelateerd aan Brussel. Als het verkeer op de de ring toeneemt met 30 procent, zet dat automatisch meer druk op de bottle-necks in de binnenstad, met nog meer verkeersellende als gevolg."
De groep vraagt zich af hoe bijvoorbeeld het Meiserplein of de Keizer-Karellaan zo'n stijgende verkeersdruk vanuit de Ring kunnen opvangen en hoe dat kan gepaard gaan met een daling van het Brusselse verkeer met 20 procent (de doelstelling van de Brusselse regering).
De actievoerders noemen het Vlaamse milieu-effectenrapport, dat de verbreding als beste oplossing naar voor schuift, manipulatief. "Nochtans blijkt opnieuw overduidelijk dat een alternatief scenario - zonder nieuwe infrastructuur en mét rekeningrijden, beter openbaar vervoer en fietssnelwegen - op alle vlakken beter scoort dan extra rijstroken."
De Brusselse regering wordt opgeroepen om zich te verzetten tegen een uitbreiding.
Uitbreiding Ring rond Brussel
Lees meer over: Samenleving , Uitbreiding Ring rond Brussel
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.