De partij Gemeentebelangen zal in Watermaal-Bosvoorde bij de verkiezingen van volgend jaar samen met de Franstalige liberalen naar de kiezer trekken. Tot die tijd blijft de voormalige partij GMH, bestaande uit Gemeentebelangen en CDH, gewoon bestaan. Schepen Cécile Van Hecke (GMH) bejubelt de toekomstige samenwerking met de MR. "Het is een goed en evenwichtig alternatief voor de kiezer."
‘Gebrek aan enthousiasme leidde ons naar MR'
Het politieke huwelijk tussen CDH en Gemeentebelangen, kortweg GMH, in Watermaal-Bosvoorde is over. Gemeentebelangen heeft een tijdje geleden al de scheiding aangevraagd en zal in 2018 samen met de Franstalige liberalen van de MR naar de kiezer trekken.
De Nederlandstalige schepen voor Sport Jan Verbeke (GMH) en zijn collega voor Openbare Werken Cécile Van Hecke (GMH) verhuizen mee naar de gezamenlijke lijst. Die zal getrokken worden door David Leisterh die nu voorzitter is van het OCMW.
‘Motivatie was weg’
Gemeentebelangen broedt al langer op een verregaande samenwerking met de MR. Schepen Van Hecke zegt aan BRUZZ dan ook tevreden te zijn dat die er ook eindelijk komt. “We zaten al samen in de coalitie (Ecolo-MR-GMH, red.), maar nu zullen we ons ook samen presenteren bij de verkiezingen. Het is een goed en evenwichtig alternatief voor de inwoners van onze gemeente."
Als reden voor de breuk met de CDH wijst de schepen naar ‘een gebrek aan motivatie’. “Het enthousiasme was al een tijdje uit onze ploeg verdwenen. Daarom leek het ons verstandig elk onze eigen weg te gaan.”
De partij GMH blijft voorlopig wel vertegenwoordigd in de huidige coalitie met Ecolo en de MR. In tegenstelling tot Gemeentebelangen zal CDH wel een afzonderlijke lijst indienen waarop helemaal bovenaan de naam van advocaat Alain Wiard zal prijken. Hij oefent nu de functie van schepen van Financiën uit.
‘Fusie niet zonder inspraak van burgers’
Tot slot pikt de schepen nog even in op de plannen van burgemeester van Oudergem Christophe Magdalijns (Défi). Die liet een week geleden weten een grote voorstander te zijn van een samensmelting tussen zijn gemeente en die van Watermaal-Bosvoorde. Van Hecke stelt zich daar vragen bij.
“De manier waarop Magdalijns zijn plannen verkondigde was een beetje ongelukkig. Wij zijn zeker bereid om op verschillende domeinen de handen in elkaar te slaan, maar spreken over een fusie zonder daarover eerst de bevolking te raadplegen lijkt mij niet verstandig. Het zijn binnenkort verkiezingen en dan komt iedereen graag met nieuwe ideeën naar buiten zeker?”
Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Samenleving , Politiek
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.