In de openbare Iris-ziekenhuizen daalt het aantal coronapatiënten, "maar de verdeling van de patiënten verloopt niet evenwichtig over de ziekenhuizen," vindt afgevaardigd bestuurder Etienne Wéry. Hij klaagt aan dat de openbare ziekenhuizen daardoor andere behandelingen die wel geld opbrengen nog niet kunnen opstarten.
Iris-ziekenhuizen pleiten voor evenwichtiger verdeling coronapatiënten
"Midden april telden de Iris-ziekenhuizen (de openbare Brusselse ziekenhuizen, red.) nog zo’n 400 coronapatiënten. Vandaag zijn er dat ongeveer 330," zegt afgevaardigd bestuurder Etienne Wéry. “Er is dus duidelijk een daling merkbaar, maar de bezetting van onze afdelingen intensieve zorgen is nog steeds hoog. Daar liggen nog 65 patiënten."
Door de relatief hoge bezetting van de afdelingen intensieve zorgen ontstaat er volgens Wéry een onevenwicht in de verdeling van de Covid-19-patiënten. Daardoor moeten sommige ziekenhuizen wachten met behandelingen die wat meer geld zouden kunnen opbrengen. Dat berichtte Het Laatste Nieuws vrijdag.
Onevenwicht
“In de huidige situatie wordt het voor ons moeilijk om andere behandelingen opnieuw op te starten, zoals de cardiologische of de kankerbehandelingen. Andere ziekenhuizen kunnen die wel al opstarten."
"Het kan niet de bedoeling zijn dat de ziekenhuizen die de zwaarste last gedragen hebben in de corona-epidemie, nu indirect bestraft worden doordat ze moeten wachten met de behandelingen die wel wat geld in het laatje kunnen brengen”, aldus Wéry. Hij pleit dan ook voor een evenwichtiger verdeling van de coronapatiënten binnen de ziekenhuizen van de Brusselse regio.
Lees meer over: Brussel , Samenleving , Irisziekenhuizen , coronapatiënten , coronavirus
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.