Koffiebrander Corica opent koffie- en cakezaak in Canada
Lees ook: Café: Corica
Na bijna twintig jaar in Brussel, trekt Jean Wulleman op 15 april naar Montreal in Canada. "Onze dochter zat in Canada op uitwisseling," vertelt hij. "We zijn haar gaan bezoeken, want ze wou liever ginder blijven. Toen we terug thuis kwamen, wilden we ook liefst zo snel mogelijk terug."
In Canada heeft hij al een pand en werkvergunning. Zijn nieuwe zaak heet Comptoir de Bruxelles en zal naast koffie, ook gebak en chocolade verkopen.
Geen nood voor de koffieliefhebbers in Brussel, want de zaak is ondertussen overgenomen door Harold Anciaux en z'n moeder. Ze blijven op dezelfde artisanale manier als Jean voortwerken. "De bonen worden twaalf minuten gebrand, tot de boon zowel aan de binnen-als buitenkant 180 graden is," legt Wulleman uit. "Nadien koelen we de bonen af zonder water, maar met lucht."
Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Shop
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.