Ninoofsepoort: globale aanpak dringt zich op
De BGHM en Besix RED zijn samen eigenaar van enkele gronden aan de Ninoofsepoort. "In plaats van elk apart woningen te bouwen gaan we nauw samenwerken," zegt Gabriel Uzgen van Besix. "We willen getto's vermijden, vandaar dat we de sociale woningen onder de andere zullen mengen."
De nieuwe woningen zijn nodig, benadrukt staatssecretaris voor Huisvesting Christos Doulkeridis (Ecolo). "De Brusselse bevolking zal de komende jaren fors toenemen. Extra betaalbare woningen zijn dus hard nodig." Op de site komen ook een crèche, een school en een culturele ruimte, en een klein beetje kantoren en handel. In principe moet met de bouw tegen 2016 begonnen worden. Het Gewest, de gemeente Molenbeek en de aangrenzende gemeenten zullen nauw bij het project betrokken worden.
Molenbeeks schepen Jef Van Damme (SP.A), die in een Gomb-project vlakbij woont, vindt het "goed dat er plannen zijn om deze ware stadskankers weg te werken; de illegale autohandel tiert hier welig. Toch pleit ik voor een globale aanpak. Er moet dringend begonnen worden met de aanleg van de parken, zoals beloofd. Nu vrees ik dat het woonproject misschien wel de globale heraanleg van de Ninoofsepoort in het gedrang brengt."
Burgemeester Philippe Moureaux (PS) valt min of meer uit de lucht. "Ik neem zojuist met belangstelling kennis van het initiatief van de firma Besix en het Gewest voor een interessante ontwikkeling," zegt hij in een communiqué. "Het zou interessant zijn te weten wie zal belast worden met het beheer van de school, crèche en het cultureel centrum waarvan sprake."
Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Samenleving
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.