De verlaging van het dreigingsniveau is voor de politie niet noodzakelijk goed nieuws, reageert Vincent Gilles, voorzitter van de liberale VSOA Politie. Hij wijst erop dat er keuzes gemaakt zullen moeten worden als politieagenten de opdrachten moeten uitvoeren die militairen tot nu toe op zich nemen. Voorlopig hebben de politiebonden nog geen duidelijk zicht op wat voor de politie de gevolgen zullen zijn van de verlaging van het dreigingsniveau.
Politiebond: 'Dreigingsniveau 2 betekent mogelijk extra werkdruk voor politie'
Lees ook: Dreigingsniveau zakt van drie naar twee
Bij de bekendmaking van de verlaging van het dreigingsniveau zei eerste minister Charles Michel maandagnamiddag dat het dreigingsniveau betekent dat er een "proportionele daling" van de militairen op straat komt.
"We gaan in elk geval opdrachten moeten uitvoeren die nu nog door het leger gedaan worden, of het nu al dan niet om een proportionele daling gaat van de legerinzet," zegt Gilles.
"De politie zal de opdrachten van het leger moeten overnemen net nu de politie zelf kampt met een personeelstekort van tien procent," merkt Gilles op. "Bovendien blijft niveau 3 bestaan voor specifieke evenementen, de werkdruk zal dus hoog zijn," besluit hij.
Lees meer over: Brussel , Samenleving , Terreurdreiging , VSOA
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.