Reynders vraagt grootschalige uitwisseling tussen Vlaamse en Franstalige scholen
De nationale media besteedden deze week nogal wat aandacht aan Brussel, onder meer met een debat in Bozar maandag (Le Soir en De Standaard) en een Terzakespecial over Brussel afgelopen woensdag.
Bij die twee gelegenheden velden verschillende Franstalige politici een vernietigend oordeel over de kwaliteit van het Franstalig onderwijs in Brussel. Met name het gebrek aan een behoorlijke kennis van het Nederlands is een belangrijke factor die werkloosheid in de hand werkt, stelden onder meer Reynders en Didier Gosuin (FDF).
Om het niveau van het Nederlands op te krikken, vraagt Reynders nu dat er een grootschalige uitwisseling wordt opgezet tussen Vlaamse en Franstalige scholen. "Ik hoor dat er een gebrek aan leerkrachten Nederlands is in de Franse Gemeenschap. Welnu, als ik het juist heb, zijn er nogal wat leerkrachten die Nederlands spreken in Vlaanderen, niet?"
Omgekeerd moet zo'n uitwisseling er ook voor zorgen dat het wat tanende niveau Frans van de Vlaamse leerlingen wordt verbeterd.
Naast een uitwisselingsoperatie mikt Reynders ook op meer samenwerking met de bedrijfswereld om de werkloosheid in Brussel aan te pakken. Opleidingen in samenwerking met de Brusselse bedrijfwereld moeten volgens de MR-kopman het tij helpen keren.
Reynders trekt in 2014 naar alle verwachting de Kamerlijst voor de MR in het arrondissement Brussel. Toch sluit hij niet uit dat hij bij een overwinning van de MR minister-president wordt.
Lees meer over: Samenleving , Politiek
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.