Stad Brussel wil immersieonderwijs onderzoeken
Lees ook: Immersieonderwijs, vloek of zegen?
In immersiescholen worden een aantal vakken - zoals wiskunde, aardrijkskunde en geschiedenis - in een andere taal dan de officiële aangeboden.
Tot nu toe had de Stad Brussel de boot afgehouden omdat de statuten van de leerkrachten in Nederlandstalig onderwijs en Franstalig onderwijs sterk verschillend zijn en afhangen van beide gemeenschappen.
Na een vraag van Ampe kondigde Hariche de haalbaarheidsstudie aan. Kanttekening daarbij is dat er voor deze studie nog geen concreet initiatief genomen is. Op het kabinet-Hariche spreekt men van "een intentie".
"Meer dan 95 procent van de 100.000 Brusselse werkzoekenden is eentalig. Hoog tijd voor verandering," reageert het liberale gemeenteraadslid. "Het is niet de bedoeling tweetalig onderwijs te organiseren, wel voor tweetalige afgestudeerden te zorgen," aldus Ampe.
Tijdens het debat in de gemeenteraad merkte Pascal Smet (SP.A) op dat "de Open Vld haar standpunt heeft gewijzigd over immersieonderwijs. vroeger waren ze tegen, nu kennelijk voor".
Smet, in de Vlaamse regering bevoegd voor Onderwijs, bevestigde dat hij samen met zijn Franstalige collega van Onderwijs, minister Simonet (CDH), bekijkt hoe de uitwisseling tussen Franstaligen en Nederlandstaligen kan versterkt worden.
Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.