Fabian De Backer

De laatste dag van de 23ste editie van het bloementapijt op de Grote Markt is aangebroken. Gedurende vier dagen hebben in totaal 20.500 bezoekers het tapijt bewonderd vanaf het balkon van het Stadhuis.

Voor het eerst bestond het grootste deel van het tapijt uit dahlia's die in België zijn gekweekt. In totaal werden meer dan 500.000 dahlia's gebruikt om het tapijt van 1680m² te maken. Daarmee is het het grootste bloementapijt ter wereld. Zo'n 120 vrijwilligers hebben zich daarvoor ingezet.

"We zijn enorm trots dat we met dit tijdelijke kunstwerk een eerbetoon hebben kunnen brengen aan onze stad als bloemenhoofdstad van Europa, maar ook als internationaal referentiepunt voor de Art Nouveau en als bakermat van het surrealisme", zegt schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen van de Stad Brussel Delphine Houba (PS).

De organisatoren kijken nu uit naar de volgende stappen. De mogelijkheid dat het bloementapijt tegen eind 2025 wordt opgenomen in het Immaterieel Erfgoed van UNESCO hangt nog in de lucht. Intussen wordt het publiek uitgenodigd om in augustus 2025 terug te keren voor de zesde editie van Flower Time, een bloemententoonstelling die zowel in het Stadhuis als op de Grote Markt zal plaatsvinden.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni