Xavier Lejeune/KickCancer

| Slotviering van het evenement

3.200 lopers halen 2 miljoen euro op in strijd tegen kinderkanker

© Belga
29/09/2024

Ongeveer 3.200 lopers hebben samen 1.975.423 euro opgehaald bij de Run To Kick, de jaarlijkse solidariteitsloop van KickCancer, de Belgische stichting die zich inzet voor kinderen met kanker. Het geld gaat naar onderzoek naar hersentumoren bij kinderen.

Het evenement vindt al voor de zevende keer plaats. De 3.200 lopers, in 221 ploegen, engageerden zich om geld op te halen voor onderzoek naar behandelingen voor kinderen met kanker. Dat deden ze door 2, 5 of 10 kilometer te lopen of te stappen in het Ter Kamerenbos in Brussel en zo een recordbedrag van 1.975.423 euro op te halen.

"Hersentumoren zijn een van de dodelijkste kankers bij kinderen. De introductie van nieuwe medicatie voor kinderen verloopt bijzonder traag, waardoor patiëntjes voor wie de initiële behandeling niet aanslaat, beperkte opties hebben", legt Delphine Heenen, de oprichter van KickCancer, uit. "Met dit ongelofelijke bedrag hebben we de kans om gericht te investeren in cruciale onderzoeksprojecten voor de behandeling van hersentumoren bij kinderen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni