Saskia Vanderstichele

Coworkingketen Bambino opent vijfde restaurant in Europese wijk

© BRUZZ
10/09/2024

Werklunches voor kantoorwerkers naar een hoger niveau tillen met gezonde mediterrane keuken: dat is de missie van Bambino Canteen Club. Na eerdere locaties aan Brussel-Centraal, Delta, de Louizalaan en de Noordwijk opent ondernemer Julien Van Beneden binnenkort een vijfde restaurant in de Europese Wijk.

Hoe kan je drukbezette werkmensen toch kwalitatief, lekker en snel eten aanbieden tijdens hun werkdagen? Dat is de vraag waarmee de oprichters achter coworkingconcept Silversquare in 2018 bij Julien Van Beneden aanklopten voor een samenwerking.

Zijn antwoord: open een restaurant vlakbij, met al hun noden slechts een vingerknip verwijderd. Enter Bambino, het coworkingrestaurant. “Het was een concept dat nog maar weinig werd gedaan. In veel gevallen worden grote bedrijven betaald door een werkgever om zeer goedkoop maaltijden aan te bieden en wordt daarbij vooral op de prijs gelet, eerder dan de kwaliteit,” aldus Van Beneden, die voor het ontstaan van Bambino al ruim twintig jaar actief was in de Brusselse horeca.

“Wij wilden iets anders bieden, weg van de klassieke kantine naar een warme en toegankelijke plek waar mensen zin hebben om naartoe te komen.”

Gezellig

Voor hun locaties palmt Bambino steevast het gelijkvloers in van grote kantoren. Die vormen ze volledig om naar een gezellige omgeving: van de grote rode rolbanken en granito-bar aan Centraal tot de houten pilaren en gemarmerde vloer aan Baljuw. Op het menu staan mediterraanse, maar vooral lokale en seizoensgebonden gerechten. "Het zijn maaltijden waar je energie van krijgt voor je werkdag."

Daarnaast doet Bambino na de werkuren afterworks en evenementen – van verjaardagen tot wijntastings of thema-avonden – alsook catering voor allerhande gelegenheden. “Alles eigenlijk om naar je werk komen aantrekkelijk te maken,” aldus Van Beneden.

Het concept lijkt aan te slaan, getuige de snelle uitbreiding sinds de eerste locatie aan Delta in 2019. Op 19 september opent het vijfde Bambino-restaurant: in de Europese Wijk, aan Kunst-Wet. Vorig jaar draaide Bambino een omzet van 2,5 miljoen, dit jaar wordt gemikt op 3 miljoen.

Toekomst

“Ons concept is dat we altijd onafhankelijk zijn van de kantoren bij wie we een locatie huren en dus geen geld ontvangen van hen om lunches aan te bieden. Wij zijn open voor iedereen: kantoorwerkers én passanten. Corona en de opeenvolgende crises waren daarom lastig, maar we hebben verschillende aanpassingen gedaan. Zo werken we nu met een centraal productie-atelier waar gekookt wordt voor alle locaties,” aldus nog Van Beneden.

Ook de toekomst ziet de ondernemer rooskleurig in. “Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar leveranciers met duurzame producten, exact wat wij bieden dus.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni