| Mikkel Hemmersam.

Mikkel Hemmersam wordt nieuwe sportmanager bij RSCA

© BRUZZ
06/06/2023

De Deen Mikkel Hemmersam start bij Royal Sporting Club Anderlecht als sportmanager. Hemmersam moet de langetermijnstrategie van de club bewaken en ontwikkelen, en hij zal ook verantwoordelijk zijn voor de scouting en rekrutering.

Hemmersam zal ook instaan voor de organisatie van het RSCA Futures-team en de transitie van de jonge spelers naar het eerste team optimaliseren. Hij zal hiervoor nauw samenwerken met CEO Sports Jesper Fredberg.

Mikkel Hemmersam werkte meer dan 10 jaar als advocaat, voordat hij van 2014 tot 2018 als rekruteringshoofd bij FC Kopenhagen aan de slag ging. Na een periode als onafhankelijke scout werd hij in 2020 sportdirecteur bij FC Nordsjaelland in het Deense Farum.

Volgens RSCA zorgde Hemmersam er mede voor dat FC Nordsjaelland niet alleen een titelkandidaat werd maar ook een uitstekende reputatie opbouwde inzake de ontwikkeling van jonge talenten. "Dit seizoen eindigde FC Nordsjaelland met een van de jongste teams in alle Europese competities als vicekampioen in de Deense Superliga," klinkt het lovend.

Talentontwikkeling noemt Hemmersam zelf zijn "grootste drijfveer". "Ik heb dus ook altijd enorm veel respect gehad voor het werk dat Anderlecht elk jaar verricht om zoveel getalenteerde spelers voort te brengen."

"Ik voel me dan ook vereerd om te komen werken voor een club als Anderlecht waar dat aspect van voetbal zo cruciaal is voor de filosofie van de club. Dit project heeft zoveel potentieel en ik kan niet wachten om er deel van uit te maken."

CEO Sports Fredberg is "erg blij" met de versterking. "Met Mikkel halen we iemand in huis met de nodige ervaring en een achtergrond die heel goed bij het DNA van RSCA past. Hij heeft ook een doorgedreven kennis van het Europese voetbal, managementervaring en een enorme passie voor talentontwikkeling," klinkt het.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni