Ssudentenorganisatie Brik vraagt aan het Brussels gewest een beter beleid en monitoring van de studentenkoten. Het aantal koten in Brussel lijkt voorlopig wel nog voldoende.
Brik vraagt betere monitoring van Brusselse studentenkoten
Bij Brik merken ze dat de studentenhuisvesting in Brussel boomt, maar dan vooral in de hogere prijsklasse en de koten van het type studio. De studentenorganisatie hoopt dat er nog voldoende aandacht wordt besteed aan de gemiddelde en lagere prijsklasse.
"Helaas ontbreekt in het Brussels Gewest een beleid of een vorm van monitoring om het hoofd te bieden aan een drieledige vraag: Hoeveel bedraagt het kotentekort? In welk prijssegment? En waar in het Gewest?", klinkt het bij Brik.
Nog 11 kamers vrij
Zelf beheert Brik een vierhonderdtal kamers en de verhuur verloopt zoals voorgaande jaren. Momenteel zijn er nog elf kamers vrij. De database van de online kotzoekers op brik.mykot.be bevat 4.588 door Brik goedgekeurde koten. Op 27 augustus staan er nog 279 kamers online om te verhuren voor academiejaar 2018-2019.
"Er zijn nog voldoende studentenkamers beschikbaar om de studenten te huisvesten die bijvoorbeeld toelatingsexamens hebben in september of gewoon laat beslissen om op kot te gaan in Brussel", aldus Brik.
Grote vraag bij VUB
Aan de Vrije Universiteit Brussel zijn alle koten al verhuurd en blijkt de vraag groter dan het aanbod. De nieuwbouw op de campus Etterbeek zorgt vanaf volgend academiejaar dat de capaciteit daar met 352 kamers stijgt.
Lees meer over: Brussel , Stedenbouw , Onderwijs , Brik , studentenkoten
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.