In het Brusselse Museum voor Natuurwetenschappen is donderdag de nieuwe tijdelijke tentoonstelling "Gif" van start gegaan. Staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Elke Sleurs opende de tentoonstelling die bijna honderd levende giftige dieren samenbrengt.
De tijdelijke tentoonstelling Gif wil de bezoeker aan de hand van tekstpanelen, videobeelden en collectiestukken een wetenschappelijk uitleg geven over de verschillende functies die gif heeft. Gif is er namelijk niet alleen om te doden, maar ook om te genezen. Zowel in de natuur, als in ons dagelijks leven.
"Als arts vind ik natuurlijk de wetenschappelijke en de medische kant interessant. Natuurlijke giffen komen namelijk voor in heel wat belangrijke medicaties. Denk maar aan de pijnstiller morfine die een giftige stof van de bolpapaver bevat", vertelt staatssecretaris Sleurs, die ook actief is als gynaecologe in het UZ Gent.
De pronkstukken zijn de vele levende giftige slangen, kikkers, spinnen en insecten zelf die veilig opgesloten zitten in 24 terraria en een lab-achter-glas waar verzorger Guillem Limia Russel de giftige dieren verzorgt. Van dinsdag tot zaterdagmiddag kan je de dierenverzorger uit Barcelona live aan het werk zien in de verzorgingsruimte.
De ongewone tentoonstelling is een productie van het Spaanse Grupo Atrox en is voor het eerst buiten Spanje te bekijken.
Lees meer over: BRUZZ 24
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.